Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a inaugurat noul drum județean reabilitat care leagă localitățile Vâlcelele și Vlad Țepeș.

Lucrările efectuate pe sectorul de drum au fost cele pentru lărgirea carosabilului de la 3 la 6 m (cu două benzi de mers), acostamente (1 m), construire podețe, șanțuri de pământ, amplasarea de marcaje pietonale, montare table indicatoare și parapeți.

„După cum prea bine știți eu sunt mai mult un om al faptei și mai puțin al vorbelor. De aceea, am evitat să vorbesc prea mult despre ceea ce urmează să facem în județul Călărași și am lăsat faptele să exprime cel mai bine munca mea.

Aveți în față un bun exemplu: DJ 307 A – Vâlcelele – Vlad Țepeș, o investiție de 4,6 milioane de lei, finanțată de Consiliul Județean Călărași și realizată de Societatea de Drumuri și Poduri.

Mă bucur să vă spun că am reușit să atragem fonduri europene consistente și mulțumesc echipei mele de profesioniști de la CJ pentru temeinicia cu care întocmește dosarele de finanțare, pentru ca fondurile să ajungă la noi în județ.

Doar până în acest moment am reușit să atragem 172 de milioane de euro, spre deosebire de vechea administrație, care a atras numai 30 de milioane.

Fac din nou această comparație pentru a sublinia faptul că, în acest moment, avem o capacitate reală de absorbție a fondurilor europene datorită profesioniștilor de la CJ.

Acești bani externi sunt esențiali pentru a aduce bunăstare în județul nostru, iar eu am o responsabilitate față de călărășeni, pentru că ei sunt cei care ne-au votat și în fața lor trebuie să răspundem.”, a declarat la recepția lucrărilor șeful CJ Călărași, Vasile Iliuță.

DJ 307 A înseamnă: 7, 4 kilometri și o valoare a investiției de 4,674 milioane de lei.

SC Drumuri și Poduri SA, aparținând CJ Călărași, a realizat anul acesta plombări pe 193 de kilometri de drum județean și marcaje rutiere pe aproximativ 200 de kilometri de drum. Au fost nivelați și pietruiți 78 de kilometri de drum și reprofilați alți 33 de kilometri.

Potrivit SC Drumuri și Poduri, în această perioadă, se mai lucrează la modernizarea DJ 305 Valea Presnei – Gurbănești, DJ 305 – Fântâna Doamnei, DJ 310 – Mănăstirea Radu Negru. Lucrările ar putea fi finalizate în aproximativ trei săptămâni, conform estimărilor societății.

Articolul precedent2 lei/oră, atât va costa parcarea în municipiul Călărași
Articolul următorFostul Cinema Victoria va fi reabilitat de Primăria Călărași