DSVSA Călărași, prin medicii veterinari de liberă practică, desfășoară începând cu această lună campania obligatorie de vaccinare antirabică a câinilor și pisicilor din gospodăriile populatiei. Vaccinarea profilactică antirabică a câinilor, pisicilor, câinilor de stână este obligaţia proprietarilor şi a deţinătorilor de animale, persoane fizice sau juridice.

Vaccinarea este gratuită la câini și contracost la pisici. Costul vaccinului antirabic este suportat din bugetul DSVSA Călărași. Neprezentarea de către deținătorii de câini și pisici pentru efectuarea operațiunii sanitare veterinare obligatorii de vaccinare antirabică, cât și refuzul acestora de a supune animalele acțiunii de microcipare și vaccinare antirabică sau neacordarea sprijinului necesar pentru a fi efectuate aceste operațiuni, atrage după sine sancționarea contravențională, conform legii, cu amenda de la 400 la 800 de lei.

Pentru a realiza acest important demers medical, toți proprietarii de câini trebuie să dețină câinii identificați prin microcipare. Operațiunea de microcipare este realizată de orice cabinet medical veterinar, și este suportată de proprietar.

Prin această campanie de vaccinare antirabică se dorește prevenirea uneia dintre cele mai grave boli care poate evolua atât la animale cât și la om, rabia (turbarea), o boală transmisibilă de la animale la om, cu efecte letale.

Articolul precedentDescindere în forță la 7 adrese din județul Călărași. La percheziții participă și polițiști germani
Articolul următorA fost finalizat studiul de fezabilitate pentru pasajul de la Drajna