Vineri, 25 octombrie, la sediul Prefecturii Călăraşi, începând cu ora 14.00, se va desfășura o conferinţă de presă în cadrul căreia va fi predat, directorului general CNAIR, Sorin Scarlat, Studiul de Fezabilitate pentru Pasajul Denivelat Superior pe DN 21, km 105+500, la Drajna”, realizat de SC Search Corporation SRL.

După predarea SF-ului pentru Pasajul Denivelat Superior la Drajna urmează aprobarea indicatorilor tehnico – economici şi ridicarea proiectului pe SICAP.

Conform deputatului călărășean Sorin Vrăjitoru, lucrările la pasaj ar putea demara anul viitor în primăvară, la sfârșitul primului trimestru începutul celui de al doilea. Construcția se va realiza de la nodul rutier de la autostradă, în sensul de mers de la Călăraşi spre Slobozia.

Se va construi un sens giratoriu dinspre Călăraşi, pasajul mergând paralel cu DN 21, pe partea stângă, va traversa calea ferată şi se va descărca într-un sens giratoriu, la intrarea în comuna Dragalina, pe DN 21.

La nivel de Guvern a fost creat un Departament de Infrastructură în care va fi inclus şi acest obiectiv, urmărind foile de parcurs al tuturor obiectivelor pe care Executivul intenţionează să le finalizeze într-un termen cât mai scurt. Pasajul figurează pe lista de investiţii a Ministerului Transporturilor.

Tot în vară, premierul Viorica Dăncilă susţinea că analizează o propunere de acordare a unor bonusuri pentru constructori, astfel încât lucrările la pasajul suspendat de la Drajna să fie terminate cât mai repede.

„Am vorbit despre pasajul de la Drajna atât la Călăraşi, cât şi aici la Ialomiţa, ştim că este o problemă, după cum ştiţi am înfiinţat Departamentul pentru Infrastructură în subordinea primului-ministru.

Acest pasaj va fi unul din obiectivele pe care le vom urmări, voi avea o discuţie cu dl ministru Cuc, vedem care este stadiul actual. Vrem să urgentăm lucrurile la acest pasaj, chiar propunea domnul ministru Teodorovici să acordăm chiar un bonus, astfel încât acest pasaj să fie terminat cât mai repede. Din punct de vedere al primului-ministru, voi avea o foaie de parcurs săptămânală, referitoare la lucrările care se fac la acest pasaj”, spunea atunci premierul.

Articolul precedentDSVSA Călărași avertizează că vaccinarea câinilor și pisicilor este obligatorie
Articolul următorComuna Cuza Vodă, prima din județ care va avea internet wi-fi gratuit în toate cele 3 sate