Din păcate, seria meciurilor negative continuă pentru Dunărea Călărași. Joi după-amiază, la Călăraşi, echipa de pe malul Borcei a fost învinsă de Astra Giurgiu, campioana din 2016, cu 2-1, bifând a 10-a partidă fără victorie.

Duelul de la Călăraşi a început practic de la 0-2. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 10. Fundaşul dreapta, Risto Radunovic a centrat în careu de unde Alin Şeroni a respins cu capul până la Alibec care i-a pus mingea pe tavă căpitanului, Filip Mrzljak, acesta şutând fără speranţă pentru Cezar Lungu, pe jos, de la circa 23 de metri.

Două minute mai târziu, Sacha Clemence şutează din interiorul careului pe cadrul porţii însă Lazar e pe fază. În loc de 1-1, scorul devine 0-2 în minutul 17. Bine găsit în careu de Denis Alibec, fundaşul lateral, Mihai Butean centrează perfect pentru Julien Begue care, nemarcat, îl execută pe Cezar Lungu cu un şut puternic din 6-7 metri.

Dunărea nu cedează şi în minutul 20, Georgian Honciu trimite mingea în plasă însă golul e anulat pe motiv de ofsaid la Aymen Souda, transferat de puţină vreme la Călăraşi. Tot el avea să rateze o bună oportunitate în minutul 28, şutând puternic peste poartă dintr-o poziţie destul de bună.

În finalul primei părţi, Jacques Zoua e la un pas de 1-3, reluând cu capul, pe lângă poartă.

Repriza secundă debutează cu o altă ocazie a oaspeţilor. Alibec execută o lovitură liberă înşelătoare, punându-l „în valoare” pe Zoua care şuteză puternic la rădăcina barei! Tot Astra e pe punctul de a-şi mări diferenţa, în minutul 67, autorul primului gol, Mrzljak ratând o ocazie uriaşă după o pasă perfectă primită de la Alibec.

Dunărea reuşeşte totuşi să reducă din diferenţă în minutul 70. Vali Munteanu îl găseşte cu o pasă pe culoar pe Mediop Ndiaye, intrat încă din prima repriză în locul lui Gligorov şi şutează pe jos în stânga portarului, uşor mascat de fundaşii din faţa sa.

Două minute mai târziu, Bourceanu e la un pas de 2-2, trimiţând balonul în bara din dreapta lui Lazar, ţintuit pe linia porţii!

Susţinută frenetic de cele câteva sute de suporteri, Dunărea reia ofensiva la poarta giurgiuvenilor însă, din păcate, tabela rămâne aceeaşi, 1-2.

Duminică, 9 decembrie, de la ora 14.00, în cadrul rundei a 19-a, Dunărea va merge în Moldova la Iaşi pentru partida cu Poli, aureolată după victoria obţinută joi la Botoşani (2-1 cu FC).

Dunărea Călăraşi – Astra Giurgiu 1-2

Au marcat: Mediop Ndiaye (70’) / Filip Mrzljak (10’), Julien Begue (17’)

Dunărea (1-4-3-3): 1. Cezar Lungu – 23. Filip Gligorov (29. Mediop Ndiaye, 35’), Alin Dobrosavlevici (cpt.), Alin Şeroni, Gaston Mendy – 22. Alexandru Munteanu, 55. Alexandru Bourceanu, 89. Georgian Honciu (10. Valentin Munteanu, 65’) – Nicolae Carnat (5. Gabriel Simion, 46’), Sacha Clemence, Aymen Souda.

Rezerve: 12. Gabriel Popa – 35. Walace Da Silva, 11. Bodo Kanda, 8. Nicolae Cucu.

Antrenor: Dan Alexa

Astra (1-4-4-2): 1. David Lazar – 19. Mihai Butean, 6. Florin Bejan, 25. Mike Cestor, 3. Risto Radunovic – 10. Azdren Llullaku (27. Radu Crişan, 90+1’), 14. Djiman Koukou, Filip Mrzljak, Julien Begue (11. Valentin Gheorghe, 71’) – 7. Denis Alibec, 9. Jacques Zoua (90. Justin Mengolo, 59’).

Rezerve: 18. Miguel Santos – 8. Ionuţ Biceanu, 13. Neluţ Roşu, 29. Andrei Trusescu.

Antrenor: Costel Enache

Au arbitrat: Alexandru Tudor (Bucureşti) – Bogdan Velicu (Bucureşti), Alexandru Vodă (Alba Iulia).

Observatori: Victor Berbecaru (Rm. Vâlcea), Iuliuss Neţeanu (Ghermăneşti).

Cartonaşe galbene: – / J. Zoua (57’)

Articolul precedentPolițiștii călărășeni controlează comercianții înaintea sărbătorilor
Articolul următorConcert caritabil aniversar al Crucii Roșii Călărași