La data de 05 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, alături de reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călărași au acționat pe raza județului Călărași, premergător sărbătorilor de iarnă pentru protejarea populației împotriva actelor ilicite de comerț.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 7 societăți comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea peştelui și a produselor din pește, una dintre acestea comercializând astfel de produse, pe raza municipiului Călărași fără a emite bon fiscal.

La o altă societate comercială au fost constatate nereguli în ceea ce privește normele sanitar-veterinare, fiind găsită cantitatea de 73 kg de pește (speciile: novac, crap și somon) oferită spre consum populației cu termenul de păstrare expirat, conform prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 100/2004, fiind depășite cele 72 ore de păstrare a peștelui proaspăt înainte de comercializare.

A fost confiscată suma de 1200 lei și cantitatea de pește identificat, în vederea distrugerii de către reprezentanții DSVSA, care vor aplica totodată, pentru neregulile constatate, măsura suspendării activității comerciale.

În urma acțiunii desfășurate, polițiștii de investigare a criminalității economice au aplicat 9 sancțiuni contravenționale pentru comiterea de fapte de natură economică, valoarea totală a amenzilor depășind suma de 72.000 lei.

Articolul precedentDunărea Călărași – Astra Giurgiu, astăzi de la ora 14.00
Articolul următorDunărea Călărași, a zecea partidă fără victorie cu Astra Giurgiu