Dunărea Călărași a bifat sâmbătă a doua victorie consecutivă, prima pe teren propriu, câştigând, meritat, partida cu Universitatea Cluj, scor 3-2, programată în cadrul rundei a 7-a.

Meciul a început practic de la 1-0 pentru oaspeţi care au punctat după 88 de secunde de la primul fluier al gălăţeanului, Eduard Ioniţă. Corner bătut scurt din stânga de Goga până la Thiago Henrique care centrează în careu de unde puternicul fundaş central Kay înscrie cu o lovitură de cap în dreapta lui Calancea.

Partida capătă noi valenţe. Dunărea trece repede peste şocul primirii golului, ratând în minutul 5 o bună ocazie de a egala, prin Ciprian Gliga.

Eforturile gazdelor se concretizează şi pe tabelă în minutul 26, Serge Ekollo trecându-şi în cont un eurogol. Celălalt fundaş central, Artur Crăciun respinge cu capul în centru, de unde jucătorul camerunez reia din voleu, de la circa 18 metri şi înscrie sub transversală, în dreapta lui Dur-Bozoancă.

Dunărea e la timonă iar 4 minute mai târziu primeşte şi un penalty acordat de centralul Eduard Ioniţă ca urmare a unui henţ comis de acelaşi Crăciun. Bate Bogdan Rusu însă Dur – Bozoancă respinge în faţă până la „vârful” nostru care reia cu latul peste poartă.

Startul părţii a doua a aparţinut clujenilor care au pus mai multă presiune la poarta lui Calancea. În minutul 61, Crăciun îşi repară greşeala şi marchează cu o lovitură de cap, în urma unei centrări din corner, Calancea fiind bătut pentru a doua oară.

Echipa noastră nu cedează şi înscrie al 3-lea gol, al victoriei de fapt, în minutul 77. Bogdan Rusu e faultat în suprafaţa de pedeapsă tot de Crăciun, centralul dictând un nou penalty, transformat de data asta cu precizie de Bogdan Şandru. Căpitanul nostru a şutat puternic pe jos în dreapta portarului care a sărit în partea opusă.

Toate cele 3 puncte puse la bătaie rămân la Călăraşi, Dunărea bifând a 2-a victorie stagională în faţa unui adversar de top care în urmă cu doar 3 luni lupta pentru un loc în liga 1 în barajul cu Hermannstadt.

Cu 8 puncte strânse în 7 etape, Dunărea e pe 14 şi e deja cu gândul la partida de la Mioveni cu CS, ce va avea loc cel mai probabil sâmbăta viitoare.

Dunărea Călăraşi – Universitatea Cluj 3-2

Au marcat: Sege Ekollo (26’), Gaston Mendy (43’), Bogdan Şandru (77’ – pen.) / Kay (2’), Artur Crăciun (61’)

Dunărea: 33. Nicolai Calancea – 2. Alexa. Sabangeanu (7. Savatore Marrone, 70’), 73. Radu Crişan, 20. Bogdan Şandru (cpt), 27. Gaston Mendy – 15. Robert Boboc, 8. Gabriel Preoteasa – 17. Ciprian Gliga (22. Andrei Moise, 80’), 9. Serge Ekollo, 28. Andrei Zete (21. Ionuţ Sîrbu, 60) – 90. Bogdan Rusu.

Rezerve: 1. Stefan Krell – 96. Alin Mutu, 10. Georgian Honciu, 11. Thaer Bawab.

Antrenor: Cristian Pustai

Univ. Cluj: 21. Cosmin Dur – Bozoancă – 8. Rareş Takacs, 31. Kay, 14. Artur Crăciun, 3. Thiago Henrique (13. Alex. Taub, 70’) – 66. Ceitil Andre Filip (9. Florin Burghele, 82’), 20. Victor Dican – 19. Daniel Pîrvulescu, 11. Alex. Pop, 10. George Florescu – 18. Dorin Goga (23. Vlad Mihalcea, 56’).

Rezerve: 22. Dan Berci – 33. Andrei Gorcea, 6. Tudor Telcean, 42. Miguel Inacio.

Antrenor: Adrian Falub

Arbitru: Eduard Ioniţă; Asistenţi: Florian Alexandru Vişan şi Daniel Vlase (toţi din Galaţi); RezervăSorin Costreie (Buftea); Observatori: Cornel Sorescu (Piteşti) şi Petre Badea (Tulcea).

Cartonaşe galbene: R. Boboc (38) / Thiago Henrique (11), Kay (62), G. Florescu (63), V. Dican (67)

Articolul precedentCadrele M.A.I. au mers în școlile din Călărași pentru a le explica elevilor cum pot evita pericolele
Articolul următorPoliția economică a confiscat mai multe bunuri în urma unor acțiuni