Săptămâna aceasta, polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, alături de jandarmi, pompieri și polițiștii de frontieră au mers în școlile de pe raza municipiului Călărași în cadrul campaniei 10 pentru siguranță.

Subiectele aduse în atenția elevilor au fost prevenirea faptelor antisociale în unitățile de învățământ, prevenirea traficului de persoane, a consumului de droguri cât și a victimizării din infracțiuni și situații de urgență.

Tinerii au primit sfaturi cu privire la siguranța deplasări către școală sau casă, fiind atenți la mediul înconjurător, evitând discuțiile și propunerile persoanelor necunoscute.

Mai mult, pentru o viață sănătoasă, în siguranță, aceștia au fost îndrumați să nu facă parte din grupuri de prieteni care au obiceiuri mai puțin benefice (consumul de alcool sau tutun), evitând totodată să cadă pradă consumului de substanțe interzise.

În spatele unui prieten virtual se poate ascunde un răufăcător

Având în vedere modul în care tehnologia acaparează din ce în ce mai multe domenii de activitate, atragem atenția tinerilor cu privire la comunicarea și formele de divertisment virtuale. Fiți precauți atunci când vă expuneți viețile pe rețelele de socializare și nu vă încredeți în prietenii virtuali.

Discutați cu părinții și cadrele didactice atunci când întâmpinați o problemă: sunteți amenințați, șicanați, aveți nevoie de ajutor.

Totodată, tratați-vă colegii cu respect și toleranță, comunicați pe un ton civilizat și nu dați curs provocărilor, chiar dacă, în aparență, par o simplă joacă.

Campania #10 PENTRU SIGURANȚĂ continuă, urmând ca structurile locale ale M.A.I. să distribuie mesajul siguranței către cât mai mulți elevi, atât din mediul urban, cât și din cel rural.

Articolul precedentAcțiune de amploare a polițiștilor în Lehliu Gară și Dor Mărunt
Articolul următorDunărea Călărași obține prima victorie pe teren propriu în fața Universității Cluj