Cea mai bună echipă a momentului în liga a 2-a, UTA Arad a fost prezentă duminică la Călăraşi pentru confruntarea cu Dunărea în cadrul rundei inaugurale a returului. A venit cu gândul mărturisit de a câştiga alte 3 puncte care să-i uşureze drumul spre liga 1!

Oaspeţii au început în forţă trecând pe lângă deschiderea scorului încă din minutul 3. Sorin Bustea l-a găsit, pe culoar, cu o pasă foarte bună pe Ciprian Rus însă ezitarea acestuia i-a dat posibilitatea lui Krell să intervină, blocând salvator.

Un minut mai târziu, o altă ocazie a Aradului. Melinte deviază prin faţa porţii de la prima bară, în urma unui corner executat de pe dreapta, însă n-a intervenit nimeni iar mingea s-a scurs pe lângă bara a doua.

Dunărea îşi trece în cont prima ocazie în minutul 23. Portarul Iacob iese inspirat neutralizându-l pe Bogdan Rusu după o pasă trimisă în care, la bătaie, de Honciu. Balonul ajunge totuşi la Ekollo care centrează prin faţa porţii pentru… nimeni.

În minutul 24, deschidere de scor. Tânărul fundaş dreapta, Ionuţ Sârbu, îşi ia inima în dinţi şi porneşte în dribling spre careul advers, centrează în faţa porţii pentru Rusu dar balonul e “interceptat” de Cristi Melinte care înscrie în proprie poartă, păcălindu-l pe Iacob.

12 minute mai târziu, Dunărea ratează o bună oportunitate de 2-0. Boboc trimite o pasă în adâncime lui Honciu care centrează, din stânga, în faţa porţii însă Ekollo nu mai poate interveni fiind blocat de acelaşi Melinte, la bara a doua.

Avantaj fragil la pauză pentru echipa noastră care revine de la cabine cu dorinţa şi mai fermă de a opri toate cele 3 puncte la Călăraşi. În minutul 65, mingea trimisă de Boboc lui Rusu este reluată de acesta cu un şut puternic din marginea careului mare puţin peste transversală. După alte 4 minute, B. Rusu porneşte vijelios spre buturile apărate de Iacob, mingea ajunge la Boboc care şutează plasat de la 16 metri aproape central însă portarul oaspeţilor e atent respingând în corner.

Intrat în locului lui Al. Ioniţă în minutul 64, Buhăcianu ratează o ocazie uriaşă în minutul 70. Al doilea marcator al UTA-ei scapă de la mijlocul terenului, pătrunde în careu pe stânga, ajunge în situaţie de unu la unu cu portarul, însă şutul său trece pe lângă poartă.

Spre final, oaspeţii s-au străduit să-l învingă pe Krell punând mai multă presiune însă fără succes, defensiva noastră făcându-şi şi de data asta datoria cu brio.

Dunărea câştigă cu 1-0, luându-şi revanşa în faţa Bătrânei Doamne, cocoţate în vârful clasamentului, care în tur câştiga la scor de forfait.

Cu 26 de puncte în cont, “galben – albaştrii” urcă de pe 13 pe 11, bifând al treilea joc consecutiv fără înfrângere. În doar o săptămână, echipa noastră a obţinut două victorii (3-1 cu Metaloglobus, respectiv 1-0 cu UTA) şi un egal (0-0 cu Rapid), trecându-şi în cont 7 puncte extrem de importante.

Urmează partida cu Farul, ultima din acest an, programată sâmbăta viitoare, de la ora 12.00, tot la Călăraşi.

Dunărea Călăraşi – UTA Arad 1-0

A marcat: Cristian Melinte (24 – autogol)

Dunărea: 1. Stefan Krell – 22. Ionuţ Sîrbu (2. Alex. Sabangeanu, 90+1′), 73. Radu Crişan, 20. Bogdan Şandru (cpt.), 27. Gaston Mendy – 15. Robert Boboc, 8. Gabriel Preoteasa (6. Ahmet Ozcan, 64′) – 9. Serge Ekollo (3. Ionuţ Ţenea, 81′), 10. Georgian Honciu, 7. Salvatore Marrone – 90. Bogdan Rusu

Rezerve: 33. Nicolai Calancea – 29. Mediop Ndiaye, 70. George Tudoran, 4. Cristian Raiciu

Antrenor: Cristian Pustai

UTA: 93. Florin Iacob – 26. Marius Tomozei, 17. Cristian Melinte, 18. Florin  Ilie, 8. Sorin Bustea – 7. Octavian Ursu, 5. Diego Lorenzi (98. Damian Isac, 80′), 97. Denis Hrezdac, 10. David Miculescu (11. Alexandru Oroian, 46′) – 19. Ciprian Rus (cpt.), 9. Alexandru Ioniţă (28. Valentin Buhăcianu, 64′)

Rezerve: 12. Mirel Bolboaşă – 13. Rareş Deta, 22. Cătălin Vulturar, 75. Andrei Gavrilă

Antrenor: Laszlo Balint

Au arbitrat: Florin Andrei (Târgu Mureş) – Florian Alexandru Vişan şi Daniel Vlase (ambii din Galaţi). Rezervă: Dorin Burloiu (Galaţi).

Observatori: Ion Negoescu (Târgovişte) şi Bogdan Gheorghiţă (Vaslui).

Cartonaşe galbene: – / R. Boboc (17), A. Ozcan (75), I. Ţenea (84)

Articolul precedentCannabis cultivat în Spania, adus și comercializat în Călărași
Articolul următorPolițiștii călărășeni au intervenit, pe parcursul săptămânii trecute, la peste 290 de evenimente