Conform situației centralizate de Ministerul Educației Naționale (MEN), în intervalul 4 – 15 martie din prima etapă (4 – 22 martie 2019) a calendarului de înscriere în învățământul primar pentru anul şcolar 2019 – 2020 au fost introduse 1.776 de cereri în baza de date, în judeţul Călăraşi.

Dintre acestea, 1.531 de cereri vizează copiii cu vârsta de 6 ani împliniţi până la data de 31 august 2019, inclusiv, iar 235 de cereri, copiii cu vârsta de 6 ani împliniţi în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv.

MEN informează că, în prima etapă, cererile-tip de înscriere mai pot fi completate, online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului, până vineri, 22 martie, inclusiv.

Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și (cel puțin) a unui membru al comisiei, între orele 08:00 – 18:00, zilnic, de luni până vineri.

Listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere vor fi afișate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, vineri, 29 martie.

A doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie a.c. și se adresează copiilor care nu au fost înscriși/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie.

Ulterior, timp de o săptămână (12 – 19 aprilie), inspectoratul școlar va centraliza și soluționa cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

Articolul precedentLucrările la Poșta Veche din Călărași avansează
Articolul următor7 noi tineri s-au înscris în proiectul ”Salvator din pasiune” la ISU Călărași