În ultimele săptămâni, lucrările de la Poșta Veche au continuat conform graficului, astfel încât această bijuterie arhitecturală sa fie redată călărașenilor cât mai curând.

A fost turnată încă o porțiune din radier, cea din zona intrării principale de la camera care va adăposti tabloul general și centrala antiincendiu, realizarea radierului apropiindu-se astfel de 100%.

Consolidarea pe verticală prin stâlpi și pe orizontală prin grinzi lamelare a condus la turnarea planșeului peste demisol. În paralel au fost inventariate elementele de ceramică existente și se lucrează la întocmirea proiectului de componente artistice.

Restaurarea clădirii Poștei Vechi din municipiul Călărași se realizează cu ajutorul fondurilor europene de pe Axa prioritara 5 „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului natural și cultural”, Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de circa 2,57 milioane euro.

Articolul precedentUn primar din județul Călărași amenință că va ataca bugetul CJ în Contencios
Articolul următorDupă două săptămâni, cererile de înscriere în clasa pregătitoare, în judeţul Călăraşi, au ajuns la 1.776