Cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști de cult Ortodox, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași s-au dispus măsuri suplimentare de ordine şi siguranţă publică, efectivele fiind suplimentate pentru a fi asigurată o intervenție rapidă.

În perioada 14-17 aprilie a.c., zilnic, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași vor fi în stradă și vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor și salvarea de vieți.

Prin măsurile de ordine dispuse pentru această perioadă, se urmăreşte asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente ori de câte ori este sesizat un incident sau atunci când situaţia impune.

În Noaptea de Înviere vor fi intensificate activităţile de patrulare, obiectivul principal al polițiștilor fiind siguranța cetățenilor.

Polițiștii rutieri vor acţiona cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier pe drumurile publice din județ, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere. 

Totodată, pentru prevenirea manifestărilor antisociale, a infracţiunilor cu violenţă şi  furturilor, o atenţie deosebită este acordată locurilor cu afluenţă de public, unde urmează a se desfăşura slujbe religioase, activităţi cultural-artistice, zone de agrement, dar şi pieţe şi târguri.

De asemenea, în această perioadă, vor fi organizate acțiuni comune pentru combaterea activităților de comerț ilicit.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, iar structurile de poliţie transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în trenurile de călători, stațiile și triajele de cale ferată.

În caz de urgență sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, sesizați cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Le dorim tuturor cetățenilor să petreacă în liniște și siguranță și să se bucure, pe deplin, de această perioadă!, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Călărași

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentDan Diaconescu scapă de arest în dosarul sex cu minore
Articolul următorFOTO Percheziții de amploare la braconierii din Făcăieni. „Arsenalul” descoperit de polițiști