Inspectoratul pentru Situații de Urgentă (ISU) „Barbu Știrbei” al Județului  Călărăşi și subunitățile din teritoriu şi-au deschis porţile pentru săptămâna  „Şcoala Altfel”.

În perioada 15.04.-18.04.2019, sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă al Județului Călărași a fost vizitat de către elevi si cadre didactice  din cadrul Liceului „Mihai Eminescu” Călărași, Școlii gimnaziale „Mihai Viteazu” Călărași, Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” Călărași, Școlii Gimnaziale nr. 1 Modelu.

Tot în această perioadă, au fost desfășurate simultan aceleași tipuri de activități și în localitățile Borcea, Lehliu-Gară, Oltenița, unde își au sediul diferite subunități aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgentă al Județului Călărăşi.

Activitățile au  debutat cu întâmpinarea celor mici care au fost conduși către atelierele organizate de pompierii militari care le-au prezentat copiilor cele mai noi autospeciale de intervenție și echipamentele din dotarea salvatorilor.

Au fost simulate mai multe intervenții în situații de urgență, astfel încât elevii să înțeleagă mai multe lucruri despre activitatea de zi cu zi a salvatorilor.

Cu această ocazie, au fost distribuite materiale promoţionale prin care copiii au fost informați cu privire la rolul foarte important pe care îl au  pompierii militari.

Articolul precedentBărbat din Călărași, reținut de polițiști pentru violență în familie
Articolul următorPolițiștii au desfășurat lecții interactive de educație rutieră cu cei mici