Un bărbat bănuit de violență în familie a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Călărași.

La data de 16 aprilie a.c., polițiștii au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Călărași, județul Călărași, care pe fondul unui conflict spontan și-ar fi agresat fizic soția la data de 15 aprilie a.c.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, față de acesta fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Totodată, a  fost emis ordinul de protecție provizoriu conform Legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Violenţa în familie se manifestă sub următoarele forme:

  • violența verbală  adresarea printr-un limbaj jignitor, brutal, precum utilizarea de insulte, amenințări, cuvinte și expresii degradante sau umilitoare.
  • violența psihologică  impunerea voinței sau a controlului personal, provocarea de stări de tensiune și de suferință psihică în orice mod și prin orice mijloace, violență demonstrativă asupra obiectelor și animalelor, prin amenințări verbale, controlul vieții personale, acte de gelozie, constrângeri de orice fel.
  • violența fizică – vătămarea corporală ori a sănătății prin lovire, îmbrâncire, trântire, tragere de păr, înțepare, tăiere, ardere, strangulare, mușcare, în orice formă și de orice intensitate, prin otrăvire, intoxicare, precum și alte acțiuni cu efect similar.
  • violența sexuală  agresiune sexuală, impunere de acte degradante, hârțuire, intimidare, manipulare, brutalitate în vederea întreținerii unor relații sexuale forțate, viol conjugal.
  • violența economică  interzicerea activității profesionale, privare de mijloace economice, inclusiv lipsire de mijloace de existență primară, cum ar fi hrană, medicamente, obiecte de primă necesitate, acțiunea de sustragere intenționată a bunurilor persoanei, interzicerea dreptului de a poseda, folosi și dispune de bunurile comune, control inechitabil asupra bunurilor și resurselor comune, refuzul de a susține familia, impunerea de munci grele și nocive în detrimentul sănătății, inclusiv unui membru de familie minor, precum și alte acțiuni cu efect similar.
Articolul precedentMărfuri confiscate și amenzi de 56.000 de lei în urma unor controale ale polițiștilor
Articolul următorElevii călărășeni au petrecut o săptămână alături de Salvatorii ISU