Prefab SA, deținută de omul de afaceri Petre Marian Miluț, este cea mai mare fabrică producătoare de materiale de construcții din Călărași și una dintre cele mai mari din România, are peste 500 de angajați și sucursale în Bulgaria și Republica Moldova. 

Acesta a fost fondată în anul 1967 și s-a restructurat în 1990 sub numele de PREFAB S.A. În anul 1998 a fost privatizată și a intrat într-un proces de modernizare și extindere continuă.

Din 2009 devine cel mai mare producător și furnizor național de BCA, iar la 5 iulie 2010 este listată pe Categoria Standard a Bursei de Valori Bucuresti. PREFAB S.A. detine active în valoare totală de 285 mil.RON.

Recent, societatea a publicat un comunicat prin care anunța că va restructura producția pe timpul sezonului rece, urmând să disponibilizeze în jur de 200 de angajați.

Deoarece o parte a presei a interpretat decizia conducerii ca fiind legată de instalarea noului Guvern liberal, Petre Marian Miluț a reacționat anunțând că nu numirea noului Guvern este problema ci OUG 114/2018 inițiată de Guvernul PSD.

„Având în vedere interpretările tendenţioase apărute în mass-media, referitoare la Raportul Curent transmis în data de 24.10.2019 privind restrângerea activităţii anumitor sectoare de activitate prin faptul că am concedia personalul din cauza instalării guvernului P.N.L., ne exprimăm dezacordul faţă de această interpretare.

Precizăm faptul că nu are nicio legătură cu situaţia politică actuală, ci, dimpotrivă, are legătură cu guvernul precedent –  P.S.D., care a emis Ordonanţa nr. 114/2018 care va putea duce la posibilitatea reală să înceteze activitatea în construcţii pe timp de iarnă.

Fiind o societate listată la B.V.B. şi datorită legislaţiilor şi regulamentelor emise, suntem obligaţi să emitem orice informaţii legate de tot ceea ce facem sau ceea ce presupune că vom face în anumite situaţii.”

Articolul precedentCristi Pustai: Echipa noastră suferă în a doua repriză. Avem probleme care trebuie remediate
Articolul următorRata șomajului în luna august, în județul Călărași, în scădere față de anul trecut