Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, luni, întrebat dacă în noua sesiune parlamentară se va rezolva problema pensiilor speciale, că reforma pensiilor include toate pensiile, care vor trebui să treacă pe sistemul de constributivitate.

Preşedintele PNL a arătat că reforma pensiilor include toate pensiile, care vor trebui să treacă pe sistemul de constributivitate.

”Acolo, eu cred că se va rezolva şi problema acelor disfuncţionalităţi ale pensiilor speciale. Trebuie, eu am spus sâmbătă (..) că până anul viitor trebuie să avem, în trimestrul unu din 2023, legea pensiilor în vigoare şi trimestrul doi din 2023, legea salarizării. Deci este mult de muncă la Ministerul Muncii în perioada următoare”, a spus Florin Cîţu. Cîţu a fost întrebat şi despre propunerea lui Marcel Ciolacu, liderul PSD, care afirma de dimineaţă că Pilonul 2 de pensii ar trebui scos din plafonul de 9,4% negociat în PNRR.

”Dar nu cred că este, Pilonul 2 de pensii este o cheltuială de la buget care merge în altă parte, nu cred că este inclus în PNRR”, a spus Cîţu. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul partidului, despre renegocierea PNRR în privinţa procentului alocat din PIB pentru pensii, să este trecut în acord o contribuţie la Pilonul II care poate să rămână în continuare, dar să nu fie prinsă în acest procent. ”Există soluţii tehnice”, a mai spus liderul PSD.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPSD îl pune pe ministrul Dan Vâlceanu sa optimizeze PNRR
Articolul următorNoua schemă de ajutor la energie și gaze intră în vigoare astăzi