Pompierii au intervenit, marți, în Călărași, pe strada Trandafirilor, unde s-a produs o explozie, în urma unei acumulari de gaze, într-un apartament situat la etajul trei al unui bloc. Din fericire nu au fost victimme, dar mai multi locatari s-au autoevacuat.

          La locul deflagrației au ajuns  două  echipaje specializate de stingere, un echipaj de salvare de la înălţime si două echipaje de prim ajutor încadrate pe autosopeciala ATPVM şi autospeciala SMURD

         Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar singura persoana care a fost afectată foarte puţin de explozie este chiar proprietarul apartamentului, un bărbat de 69 de ani, care a suferit un atac de panică pe fondul şocului de moment şi care nu prezenta traumatisme.

Bărbatul a fost transportat la spital pentru cercetări mai amănunţite.    

         Din primele cercetari efectuate de pompierii militari la faţa locului, se  pare că explozia s-a produs din cauza unei defecţiuni identificate la nivelul furtunului de alimentare cu gaz dintre butelie şi araga). Pe fondul acestei defecţiuni a fost posibilă scurgerea de gaze în bucătăria locuinţei, ulterior acumularea de gaze şi deflagraţia, care a deteriorat structura balconului din dreptul bucătăriei, o uşă şi căderea mai multor bucăţi de tencuială, transmite ISU Călărași.

         La această intervenţie nu a fost necesară evacuarea locatarilor din imobil de către pompieri, însă mulţi dintre ei s-au auto evacuat din cauza panicii produse de explozie.

Imagine

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Calarasi