Pentru a doua oară consecutivă Dunărea Călăraşi are un reprezentant în echipa ideală a etapei, alcătuită de reprezentanţii LPF. De data asta în „11-le” ideal figurează mijlocaşul Georgian Honciu care a marcat golul egalizator al Dunării în minutul 35 al jocului cu Concordia.

În echipă figurează 3 jucători de la Craiova, câte 2 de la FCSB, Dinamo şi Astra şi câte unul de la Dunărea şi Astra Giurgiu. Antrenorul etapei a fost desemnat italianul Devis Mangia de la U Craiova.

PORTAR

Mirko Pigliacelli (U Craiova / 25 de ani / 23 jocuri) – A bifat al 10-lea meci din acest sezon fără gol primit, egalându-l la acest capitol pe Giedrius Arlauskis. În plus, jocul bun de picior i-a adus şi prima pasă de gol în Liga 1 Betano..

FUNDAŞI

Romario Benzar (FCSB / 26 de ani / 18 jocuri) – A depus un efort fantastic pe toată durata partidei. Pe lângă jocul foarte bun defensiv, a urcat des în atac, ajutându-şi colegii cu mingi utile. A reuşit şi două pase decisive.

Ricardo Grigore (Dinamo / 19 ani / 14 jocuri) – Tânărul fundaş dinamovist a fost folosit din nou titular de Mircea Rednic şi s-a achitat excelent de sarcinile trasate de antrenor. Nu întâmplător, bucureştenii au bifat al doilea meci consecutiv fără gol primit.

Cosmin Frăsinescu (CSM Poli Iaşi / 34 de ani / 22 jocuri) – Căpitanul moldovenilor şi-a dirijat excelent echipa din teren, conducând-o spre un succes important. Astfel, ieşenii s-au apropiat la doar două puncte de un loc în play-off.

MIJLOCAŞI

Julien Begue (Astra / 25 de ani / 20 jocuri) – A marcat un gol din afara careului, printr-o execuţie spectaculoasă. Cifre formidabile pentru mijlocaşul giurgiuvenilor, debutant în Liga 1 Betano la startul acestui sezon: patru goluri, patru pase decisive, un penalty obţinut şi trei prezenţe în echipa etapei.

Dan Nistor (Dinamo / 30 de ani / 17 jocuri) – Este ca o locomotivă pentru dinamovişti, de evoluţiile sale legându-se speranţele bucureştenilor la un loc în play-off. După jocul excelent de runda trecută, când a reuşit două pase decisive, acum a marcat singurul gol al meciului.

Georgian Honciu (Dunărea / 29 de ani / 18 jocuri) – A fost omul meciului. A marcat un gol şi i-a pasat lui Ammari pentru reuşita care a adus victoria călărăşenilor, prima după o serie de 14 jocuri fără succes.

Valentin Mihăilă (U Craiova / 19 ani / 18 jocuri) – Puştiul debutat de Mangia în startul sezonului a avut o nouă evoluţie remarcabilă. A reuşit a treia pasă de gol din ediţia curentă, în care a mai obţinut şi două penalty-uri.

ATACANŢI

Denis Alibec (Astra / 28 de ani / 17 jocuri) – A contribuit la primul gol marcat de astrali, apoi a marcat de două ori. Evoluţia din ultima rundă ne-a arătat o vizibilă revenire de formă. Indiscutabil, este unul dintre cei mai talentaţi jucători din campionatul intern.

Ioan Hora (FCSB / 30 de ani / un joc) – A marcat la debutul său în tricoul roş-albaştrilor. FC Hermannstadt a fost a 26-a echipă care a primit cel puţin un gol în principala competiţie internă de la actualul vârf al bucureştenilor.

Andrei Cristea (U Craiova / 34 de ani / două jocuri pentru U Craiova) – A deschis scorul în derby-ul etapei şi a devenit primul jucător care a marcat pentru două echipe în ediţia curentă. Experienţa sa reprezintă un mare câştig pentru olteni.

ANTRENORUL ETAPEI

Devis Mangia (U Craiova / 44 de ani) – A fost inspirat în alegerea formulei de start prin titularizarea lui Andrei Cristea, dar şi la pauză, când a reglat excelent problemele apărute în defensivă pe durata primei reprize.

Articolul precedentReținuți de polițiști, după ce au lovit cu mașina un bătrân și apoi au fugit de la locul accidentului
Articolul următorInvitație la film | „Oh, Ramona!” o comedie de Cristina Jacob