Angajații din transportul public bucureștean refuză să revină la muncă și amenință că și vineri va fi grevă. Primarul Nicușor Dan a anunțat, joi seară, că va depune plângere penală și va controla la sânge consumurile de combustibil și traseele, precizând că paguba zilnică este de 3 milioane de lei.

Societatea de Transport București anunță că este posibil ca greva de joi să se prelungească și vineri după ce șoferii refuză să iasă pe traseu, la presunea sindicaliștilor. STB le-a cerut public angajaților să respecte decizia Tribunalului de suspendare a grevei și i-a amenințat cu „dosare penale”.
„Ca urmare a hotărârii Tribunalului Bucureşti prin care instanţa de judecată dispune suspendarea grevei declanşate la Societatea de Transport Bucureşti STB SA şi reluarea de îndată a activităţii, angajaţii societăţii au obligaţia de a respecta decizia instanţei şi de a ieşi în traseu conform itinerariului şi foii de parcurs. Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a imobilizat astăzi Capitala, refuză să-şi reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariaţii STB SA pentru a nu-şi îndeplini sarcinile de lucru. Desconsiderarea nevoilor bucureştenilor din zona metropolitană şi ignorarea cu bună ştiinţa a unei decizii judecătoreşti poate genera dosare penale pentru personalul implicat în această acţiune”, semnalează reprezentanţii societăţii, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Nicușor Dan le cere șoferilor STB să revină imediat pe trasee și acuză interesele politice din spatele GREVEI

În urma refuzului angajaților STB SA, compania face „apel la simţul de responsabilitate al angajaţilor săi” şi le solicită în mod public acestora să reia imediat activitatea de transport public. Totodată, STB îi asigură pe bucureşteni că va lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate.

Tribunalul București a decis SUSPENDAREA grevei de la STB. Angajații N-AU REVENIT la muncă

Tribunalul Bucureşti a admis, joi, cererea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) de suspendare a grevei declanşate de sindicalişti, activitatea în transportul public din Capitală urmând a fi reluată imediat. Decizia instanţei este executorie.

Ce salarii au angajații STB, care au paralizat Capitala printr-o grevă spontană

Conducerea societăţii de transport public a depus la tribunal, în cursul zilei de joi, două cereri în care solicită suspendarea grevei sindicaliştilor, precum şi constatarea nelegalităţii protestului organizat de angajaţi.
În primul dosar, cel privind suspendarea grevei, instanţa a dat dreptate STB, urmând ca solicitarea privind nelegalitatea protestului să fie judecată vineri.
Joi dimineaţă, şoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală au declanşat o grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că cererile lor de natură salarială nu au fost soluţionate.

În replică, conducerea STB a transmis că întreruperea lucrului este o acţiune ilegală şi nu se vor plăti orele nelucrate salariaţilor implicaţi. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentFOTO Comisarii Gărzii de Mediu au descins la firmele de dezmembrări auto din Călărași. Patru locații verificate, patru în neregulă
Articolul următorAu fost reținute persoanele care au participat la cursele ilegale de pe Autostrada A4