Duminică, 21 iulie a.c., în cursul dimineții, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, aflat în misiune de patrulare pe raza localității Mănăstirea, jud. Călărași, a depistat, în zona locului de organizare a oborului săptămânal, trei persoane ce ofereau spre vânzare diferite articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, tip sport, inscripționate cu numele unor mărci consacrate în domeniu.

La solicitarea jandarmilor de a prezenta documentele de proveniență pentru cele 78 de produse comercializate, aceștia au declarat că nu dețin astfel de documente.

Bunurile, susceptibile a fi contrafăcute, au fost ridicate de jandarmi în vederea confiscării, iar celor trei comercianți de ocazie le-au fost întocmite actele de sesizare, fiind înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor privind săvârșirea infracțiunii de „punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută și sancționată conform Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Articolul precedentCascador de ocazie – un tânăr șofer a proptit mașina într-un pom, pe verticală
Articolul următorTransportul de persoane va fi verificat de polițiștii rutieri