Polițiștii călărășeni au verificat agenții economici din domeniul servirii și consumului de produse alimentare și băuturi în cadrul restaurantelor, hotelurilor, cafenelelor sau altor localuri publice, dar și din domeniul jocurilor de noroc și a îngrijirii personale.

De asemenea, au fost efectuate controale și la societățile care oferă spre vânzare produse alimentare și nealimentare, inclusiv în baza unor informații și sesizări primite de la locuitorii județului, pentru a se asigura un climat de legalitate în acest domeniu și prevenirea apariției speculei cu diverse produse folosite în tratarea și prevenirea pandemiei cu COVID 19. 

Astfel, în perioada 16 martie- 08 aprilie a.c., polițiștii au verificat 857 societăți comerciale și au aplicat 65 sancțiuni contravenționale în valoare de 357.000 lei.

În cadrul acestor activități au fost confiscate produse în valoare de 14.434 de lei, 4.000 mănuși, 900 măști chirurgicale și recipiente cu soluții dezinfectante pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență.

Totodată au fost constatate un număr de 3 infracțiuni pe linie economică.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice vor continua astfel de activități și în perioada următoare.

Articolul precedentAcțiune desfășurată de polițiști pe raza municipiului Oltenița, precum și în comunele Mânăstirea, Nana, Luica, Șoldanu, Curcani și Mitreni
Articolul următorAPIA Călărași efectuează plata beneficiarilor Măsurii 14 – Plăţi privind bunăstarea animalelor