Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi desfăşoară, în perioada 26 – 31 august 2019, campania de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii și bicicliștii „ASIGURĂ-TE CĂ EȘTI VĂZUT!

În primele 6 luni ale anului 2019, în județul Călărași, s-au produs, din vina pietonilor, 17 accidente grave de circulație, în urma cărora 8 persoane au decedat și 9 au fost rănite grav, cele mai frecvente abateri fiind traversarea neregulamentară și fără să se asigure.

Totodată, 5 accidente de circulație grave s-au produs din vina bicicliștilor, în urma cărora o persoană a decedat și 4 au fost rănite grav, cele mai frecvente abateri fiind schimbarea direcției de mers fără asigurare și consumul de băuturi alcoolice.

Așadar, abaterile săvârșite în trafic de bicicliști și pietoni constituie cauzele principale de producere a accidentelor grave de circulație în județul Călărași.

În calitate de participanți la trafic, pietonii și biciliștii sunt expuși riscului de a fi implicați în accidente grave de circulație, cel mai adesea prin acțiuni cum ar fi: traversarea neregulamentară și fără să se asigure, consumul de băuturi alcoolice, neechiparea corespunzătoare a bicicletelor, nepurtarea vestei reflectorizante, lipsa sistemului de frânare sau lumini/ alte elemente reflectorizante, necunoașterea sau neaplicarea semnalelor și regulilor specifice de circulație stabilite și, nu în ultimul rând, lipsa căștii de protecție a bicicliștilor, care poate reduce semnificativ vătămarea suferită de aceștia în cazul implicării în accidente.

Astfel, premergător începutului de an școlar, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în zona adiacentă a unităților de învățământ, polițiștii din cadrul Serviciului Rurier Călărași vor desfășuta activități preventive, atât în mediul urban cât și rural, pentru a preveni producerea de accidente rutiere în care sunt implicați pietonii sau bicicliștii.

Articolul precedentPesta porcină africană confirmată la o fermă din municipiul Călărași
Articolul următorPrimăria Călărași va depune la CNI un proiect pentru construirea unei baze sportive