Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au acţionat cu o autospecială de stinegere timp de 25 de minute pentru lichidarea arderii. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului este posibil ca incendiul să fi fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate.

În data de 28.04.2020, ora 16.20, un echipaj specializat de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Plevna, comuna Lupşanu, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, care se manifesta pe un teren proprietate aparținând domeniului public al localităţii.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul de vegetație uscată se manifesta cu flacără şi cu fum dens pe o suprafaţă de aproximaţiv 3000 metri pătraţi, existând risc de extindere a arderii, din cauza vântului.

Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 25 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate.

În urma incendiului, de această dată, nu s-au înregistrat pagube materiale.

Articolul precedentAutotren cuprins de flăcări în comuna Ileana
Articolul următorPrimăria Călărași nu a sistat lucrările la rețeaua de canalizare din cartierul Măgureni