În perioada 14 octombrie – 29 noiembrie a.c., Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Călărași va efectua inspecții generale în mai multe școli din județul Călărași.

Primele acțiuni de verificare se vor desfășura, în perioada 14-18 octombrie, la Școala Gimnazială numărul 1 Căscioarele și Grădinița cu Program Prelungit Aricel Călărași. De asemenea, în perioada 11-15 noiembrie, inspecție școlară generală se va desfășura și în cadrul Liceului Tehnologic numărul 1 Fundulea.

ISJ a programat și inspecții de Revenire (verificarea modului de realizare a obiectivelor stabilite în planurile de îmbunătățire a activității manageriale și de predare-învățare-evaluareîn perioada 4-8 noiembrie 2019 la Școala Gimnazială Iancu Rosetti din Roseți, iar în perioada 25-29 noiembrie la Școala Gimnazială Nicolae Petrescu din Crivăț.

Scopul acestor verificări îl reprezintă creșterea calității actului de predare-învățare-evaluare pentru obținerea la finalul anului școlar a unor rezultate îmbunătățite la examenele naționale și reducerea abandonului școlar la nivelul județului.

În stabilirea graficului de monitorizare și control pentru acest an școlar s-a ținut cont de necesitatea monitorizării cu precădere a unităților de învățământ cu rezultate slabe la examenele naționale precum și de ritmicitatea cu care trebuie să se desfășoare inspecția școlară generală.

Articolul precedentLansare de carte, miercuri, la Muzeul Municipal Călărași: „Goarna lui Tuturuz” de Ștefan Mitroi
Articolul următorPeste 300 de intervenții la evenimente și peste 700 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști săptămâna trecută