Vineri, 17 ianuarie, a.c., în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, s-a desfășurat Evaluarea activității Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași în anul 2019, eveniment la care au participat prefectul judeţului Călărași, Marian Stoica, reprezentantul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonel Adrian Vlădășcău, reprezentanţi ai structurilor M.A.I. şi instituțiilor din judeţ cu care inspectoratul cooperează și colaborează, precum şi cadre militare ale inspectoratului.

În cadrul acestei activități de bilanț, inspectorul șef al Jandarmeriei Călărași, colonel Ionel Marcu, a prezentat activitățile organizate, misiunile executate și rezultatele obținute în anul precedent, conturând, totodată și principalele direcții de acțiune pentru anul în curs.

În anul care a trecut, jandarmii călărășeni au executat 5926 misiuni de ordine publică (cu 285 de misiuni mai mult față de anul 2018), dintre care 249 de misiuni în cooperare/colaborare cu alte instituţii.

Au fost constituite 2908 patrule mixte în cooperare cu Poliţia, iar pe timpul executării misiunilor specific au fost sesizate 165 de fapte de natură penală cu 190 de făptuitori și în cooperare cu poliţia, jandarmii au participat la constatarea a 189 de fapte de natură penală, cu 194 de făptuitori.

În perioada supusă analizei au fost constatate şi aplicate 1579 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 517.700 lei dintre care 180 au fost avertismente scrise.

De asemenea, au fost puse în executare 490 de mandate de aducere în localități pe raza judeţului Călărași, emise de instanţele de judecată şi organele judiciare iar prin sistemul național unic apel de urgență 112 jandarmii au intervenit în 102 situaţii şi la 21 alte solicitări telefonice directe din partea cetăţenilor.

Totodată, pe parcursul anului trecut au fost desfăşurate 167 activităţi de prevenire a faptelor antisociale în cadrul unor programe pe această temă în instituţiile de învăţământ preuniversitar, cu ocazia adunărilor publice dar şi pe timpul desfăşurării competiţiilor sportive.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi a asigurat paza și protecția instituțională la  18 obiective date în competență, totodată, fiind asigurată paza, supravegherea şi intervenţia pe traseul conductelor de transport produse petroliere aparţinând Conpet S.A., în zona de responsabilitate, precum şi paza transporturilor de bunuri şi valori în beneficiul Trezoreriei Călăraşi, paza transporturilor de bunuri, valori, produse cu caracter special în beneficiul propriu şi protecţia transporturilor de corespondenţă clasificată, împreună cu lucrători ai Direcţiei Judeţene de Informaţii Călăraşi.

În anul 2019 prioritățile Jandarmeriei Călărași au fost reprezentate de creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, prin întrebuințarea eficientă a structurilor de ordine publică în zonele de responsabilitate, consolidarea structurii organizatorice precum și creșterea capacității de asigurare a suportului logistic pentru realizarea misiunilor, conform competențelor.

Articolul precedentWeekend cu temperaturi scăzute și ceața (posibil chiar cod galben) în Călărași
Articolul următorCinci școli din județul Călărași incluse în programul „Masă caldă”