Luni, pe 1 aprilie, ISU Călăraşi organizează „Ziua Porţilor Deschise” cu prilejul Zilei inspectoratului, invitații pompierilor având ocazia să vadă cele mai noi autospeciale și echipamente din dotare.

Acțiunea este prilejuită de aniversarea a 124 de ani de la înființarea primei structuri de pompieri cu comandă militară din această zonă.

Cu acest prilej, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al județului Călărași desfășoară mai multe activităţi prin care își vor prezenta tehnica de intervenție, autospecialele și echipamentele specifice activității cu care se acționează zi de zi pentru salvarea vieții și bunurilor cetățenilor, cât și pentru protejarea mediului.

Toate cele opt subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei al județului Călărași vor organiza cu această ocazie și o serie de exerciții demonstrative specifice activității salvatorilor: simularea stingerii incendiilor, simularea intervenției la un accident rutier cu cu mai multe victime, simulări de salvare a persoanelor blocate în diferite medii ostile, simulări la intervenții în medii contaminate, simulari de intervenții pirotehnice și multe altele.

Totodată, cei care vor fi oaspeţii pompierilor cu această ocazie, vor avea ocazia să afle informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă cum ar fi: incendiu, cutremur, inundaţii sau descoperirea elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflictelor militare.

Se vor acorda diplome și premii cadrelor militare care vor obține locuri fruntașe la competițiile sportive dedicate Zilei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași la disciplinele: tenis de masă, minifotbal şi baschet.

Articolul precedentCu ce lot se deplasează Dunărea Călărași la Botoșani
Articolul următorPeste 30 de zile va începe dezafectarea construcțiilor aflate pe malul Borcei unde se va construi Promenada