În perioada 24 – 29 decembrie, principala misiune a jandarmilor va fi asigurarea ordinii și siguranței publice, în zona de competență, astfel încât călărășenii să petreacă minivacanța de Crăciun în liniște și siguranță.

Jandarmii, în cooperare cu lucrători ai IPJ Călărași, ISU Călărași și Poliției Locale vor acționa pentru prevenirea infracțiunilor stradale, în special în zonele aglomerate unde vor fi organizate activități specifice sărbătorilor de iarnă, precum și în locurile în care se comercializează produse caracteristice acestei perioade (piețe, târguri, oboare), fiind pregătiți să intervină rapid pentru soluționarea sesizărilor primite de la cetățeni și să aplice cu fermitate legea atunci când situația o impune.

Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, jandarmii recomandă cetățenilor care vor participa la evenimentele publice, să manifeste răbdare, să respecte indicațiile forțelor de ordine publică și să evite implicarea în conflicte de orice natură.

În situația în care sunt victime sau martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială să solicite sprijinul jandarmilor prin apelarea numărului pentru apeluri de urgență – 112 sau prin sesizarea celui mai apropiat echipaj.

Articolul precedentO borsetă cu 15.000 lei a fost găsită de jandarmi și restituită proprietarului
Articolul următorCe au cumpărat părinții pe Internet pentru copiii lor în 2019?