Traficul îngreunat de la Drajna dă bătăi de cap tuturor șoferilor care tranzitează zona. Dacă se face acest pasaj și mai ales când sunt temele de discuție pe rețelele de socializare ale celor care s-au săturat de situația existentă în acest nod rutier extrem de circulat.

Parlamentarii puterii din județele Călărași și Ialomița au tot anunțat că Pasajul se va face foarte curând. Ieri, pe pagina sa de facebook, deputatul PSD de Ialomița, Ștefan Musoiu, a anunțat că s-a întâlnit cu ministrul transporturilor Răzvan Cuc, obținând de la acesta termene clare privind execuția pasajului.

Astfel, dacă totul decurge conform graficului, la sfârșitul acestui an ar trebui organizată licitația pentru proiectarea și execuția Pasajului de la Drajna.

„Pe 12 aprilie 2019 se va desfășura licitația pentru atribuirea studiului de fezabilitate pentru realizarea unui pasaj rutier pe DN 21 la Drajna.

Am avut în decursul zilei de azi o întrevedere cu Dl Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, iar unul dintre subiectele discutate a fost cel legat de posibilitatea fluidizării traficului rutier la trecerea la nivel cu calea ferată de la Drajna.

În luna mai, anul curent, sperăm să fie semnat contractul de atribuire, ulterior urmând a se scoate la licitație proiectarea și execuția acestui obiectiv.

Dacă va fi respectat graficul impus de Ministerul Transporturilor, licitația pentru proiectare si execuție va fi desfășurată până la sfârșitul acestui an.

Anul trecut, după cum știți, s-a realizat studiul de prefezabilitate care ulterior a fost supus avizării de către ministerele cu competențe în domeniu în vederea aprobării indicatorilor tehnico-economici.

De foarte multe ori această procedură este de durată și, având în vedere importanța acestui obiectiv, cred că necesită o supraveghere mai atentă! De aceea am luat decizia de a monitoriza această investiție, în limita atribuțiilor ca parlamentar, si de a vă informa cu privire la orice etapă în care se află acest proiect.” – scrie deputatul Ștefan Musoiu.

Articolul precedentEchipa de robotică a Colegiului Național Barbu Știrbei Călărași, calificată în etapa națională
Articolul următorZiua Mondială a Apei, sărbătorită mâine la Călărași printr-o serie de evenimente