Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au constatat 2 infracțiuni și au aplicat sancțiuni în valoare de peste 56.000 de lei în urma unor controale efectuate în județul Călărași.

La data de 16 aprilie a.c., polițiștii au desfășurat o acțiune de verificare și control pentru identificarea și sancționarea agenților economici, persoane juridice sau fizice care încalcă prevederile legale privind comercializarea mărfurilor, întocmirea documentelor sau comercializarea de mărfuri contrafăcute.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 56.200 de lei.

Din totalul amenzilor, 4 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 1 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, 3 conform H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare și pentru siguranța alimentelor și 1 la alte acte normative.

Au fost ridicate în vederea indisponibilizării 200 articole de îmbrăcăminte și 480 de litri de ulei de floarea soarelui, în valoare de 8.000 lei.

Totodată, a fost confiscată suma de 713 lei, reprezentând contravaloarea a 51 kg legume și fructe pentru care nu s-au întocmit documente justificative cu ocazia vânzării, precum și 25 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute.

Alături de polițiști în activitățile de control au fost implicați și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călărași.

Articolul precedentDosar penal pentru depozitarea necorespunzătoare a îngrășămintelor
Articolul următorBărbat din Călărași, reținut de polițiști pentru violență în familie