Ministerul Sănătății a făcut, astăzi, o serie de precizări importante privind utilizarea certificatului electronic COVID-19 pentru călătoriile în statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiul Economic European (SEE) și Confederația Elvețiană. 

Astfel, potrivit Ministerului Sănătății, în acest moment, „nu a intervenit nicio modificare în ceea ce privește valabilitatea certificatului electronic COVID-19, la intrarea pe teritoriul național”.

„După adoptarea de către Guvernul României a Deciziei (EU) 2021/1073 care vizează specificațiile tehnice de implementare a Regulamentului european 953/2021 , România va aplica aceleași reglementări cu celelalte state membre care recunosc certificatul de vaccinare doar după efectuarea dozei booster, dacă de la încheierea schemei de vaccinare completă au trecut mai mult de 270 zile”

În ceea ce privește utilizarea certificatului electronic COVID-19 la nivel național, aceasta va fi reglementată prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Articolul precedentDecizie definitivă! Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, merge la închisoare!
Articolul următorȘeful ANPC: „Ar trebui să stingem lumina în camera în care nu e nimeni”