Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Ptotecția Consumatorilor(ANPC) spune că este nevoie de o educare a consumatorilor în a economisi resursele energetice, mai ales prin descurajarea risipa.. A oferit câteva „trucuri” la care populația poate apela pentru a evita risipa.

„Educarea consumatorilor în a face economie nu ține doar de această perioadă. Trebuie să învățăm fiecare dintre noi să sprijinim mediul și să raționalizăm consumul. Când ne spălăm pe dinți, apa nu trebuie să curgă. Fiecare furnizor de energie trebuie să transmită consumatorilor cum să facă economii, acolo unde este loc. Mi-ar plăcea să existe o comunicare periodică. Să transmitem tuturor că, odată înlocuite becurile incandescente cu cele LED, vom avea economie la factură, dar și o durată mai lungă de viața e becului.

Cu siguranță nu vom avea costuri inutile dacă stingem lumina în camera în care nu este nimeni.

Trebuie să înțelegem de ce totalizăm TVA pentru fiecare serviciu, să putem avea concluzii ușor de parcurs.

Am transmis că varianta de transmitere a facturii să fie identică, pentru ca atunci când clientul alege alt furnizor să aibă greutăți în citirea facturii”, a declarat șeful ANPC, Horia Constantinescu în emisiunea „News Room”.

 

Articolul precedentMinisterul Sănătății, precizări IMPORTANTE despre valabilitatea certificatului electronic COVID-19, la intrarea în țară: ce trebuie să știm
Articolul următorOportunități de finanțare în educație oferite prin PNRR