Luni, 25 martie, ministrul Agriculturii, Petre Daea s-a aflat într-o vizită de lucru la Călărași, pentru a inspecta lucrările de la amenajarea de irigații Gălățui – Călărași.

Obiectivul principal al prezenței în Călărași l-a constituit verificarea stadiului lucrărilor la amenajarea de irigații Gălățui-Călărași, una dintre investițiile majore ale Programului Național de Irigații.

Prin acest program se dorește a se reabilita o suprafaţă de 2.004.639 ha din 88 de amenajări de irigaţii, cu următoarele obiective: 119 staţii de pompare de bază, 178 de staţii de repompare, 11.856 m de conducte de refulare, 48.232 m de conducte îngropate, un colector, 2.548.860 m de canale de aducţiune, 2.811.338 m de canale de distribuţie şi 5.286 de construcții hidrotehnice.

Amenajarea de irigații Gălățui-Călărași are o valoare contractuală de 80 de milioane lei cu TVA și are ca obiective reabilitarea a două nave plutitoare, a 29 de kilometri de canale și a stației de repompare SRP1 Vlad Țepeș, stație care deservește pentru irigarea a 75 de mii de hectare agricole.

Ministrul a cerut urgentarea lucrărilor, în urma discuțiilor cu executantul lucrărilor stabilindu-se de comun acord ca întreaga amenajare să fie aptă pentru funcționare la capacitate deplină în aprilie anul viitor, cu 6 luni mai devreme decât termenul estimat inițial.

Articolul precedentNu mai puțin de 7 jucători ai AHC Dunărea Călărași au fost chemați la loturile naționale
Articolul următorEvoluţia efectivului de salariaţi și a câștigului salarial în luna ianuarie 2019, la nivelul judeţului Călăraşi