Muzeul Dunării de Jos Călărași organizează, în perioada 15-19 aprilie 2019, atelierele dedicate programului Școala Altfel: „Să știi mai multe, Să fii mai bun!”.

Reprezentanții Muzeului își propun ca în această perioadă să desfășoare o serie de activități interactive dedicate copiilor preșcolari și școlari, care au ca scop stimularea creativității și dezvoltarea imaginației acestora.

La sediul muzeului din str. Progresului nr. 4, vor putea fi vizitate următoarele expoziții:

  • Salonul de primăvară
  • 1914-1918 Drumul spre Unire

Taxa de vizitare: 1 leu/persoană.

La Secția Arheologie din str. 1 Decembrie 1918 (demisolul Consiliului Județean Călărași) este deschisă spre vizitare expoziția de bază Evoluția comunităților umane la Dunărea de Jos.

În perioada 15-19 aprilie, între orele 8.00–12.00 se va desfășura Atelierul Să confecționăm, să ne jucăm! în cadrul căruia participanții vor realiza suporturi pentru ouă din carton, împreună cu muzeografii secției.

Taxa de atelier: 2 lei/persoană.

Taxa de vizitare: 1 leu/persoană.

La Secția Etnografie și Artă Populară poate fi vizitată expoziția de bază Meşteşuguri tradiţionale la apus.

În perioada 15-19 aprilie, între orele 8.15-17.00 se va desfășura Atelierul demonstrativ de încondeiat ouă.

Scopul acestui atelier de lucru este acela de a-i familiariza pe cei mici cu instrumentul de lucru și anume chișița, cu tehnicile de lucru și de a-i face să înțeleagă semnificația simbolurilor care apar pe coaja oului.

Aneci Aurica – meșter popular din localitatea Paltinu, județul Suceava împreună cu nora sa Aneci Marinela – meșter popular de asemenea, vor învăța participanții tehnica încondeierii și vor pune la dispoziția călărășenilor ouă încondeiate cu motive tradiționale românești de genul: ștergarul  bucovinean, coarnele berbecului, calea rătăcită, grebla, soarele, trifoiul, motive florale, motive religioase, etc.

Taxa de atelier: 2 lei/persoană.

Taxa de vizitare: 1 leu/persoană

Se pot face înscrieri atât pentru participarea la atelier, cât și pentru vizitare la tel. 0242311690; persoana de contact: Virginia Oană.

Înscrierile se pot face între orele 9.00–15.00.

Articolul precedentMarco Antonio Manea, CSM Călărași, a câștigat titlul de campion în Ucraina
Articolul următorPrimăria Călărași va demara campania de curățenie de primăvară