Proiectul de Ordin al ministrului educației privind structura anului școlar 2023-2024 a fost modificat astfel încât perioada sărbătorilor Pascale să corespundă unui interval de vacanță, adică în loc de cele două săptămâni din aprilie, vacanța va fi de pe 27 aprilie până pe 7 mai 2024. Elevii aflați în ani terminali vor termina școala cu o săptămână mai devreme, respectiv pe 14 iunie.

„Ministrul Educației, Ligia Deca, a semnat ordinul privind structura anului școlar 2023-2024.  A fost integrată propunerea de modificare a proiectului, astfel încât vacanța de primăvară din anul 2024 să includă perioada sărbătorilor pascale.
 
Ordinul prevede:
 
– durata cursurilor: 36 de săptămâni
– data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023
– data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024
– săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.
– desfășurarea Programului național „Școala altfel” și a Programului „Săptămâna Verde” în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024. Programele se vor desfășura în intervale de cursuri diferite”, informează Ministgerul Educației, într-o postare făcută pe Facebook.
 
Imagine
Ordinul va fi disponibil, în formă integrală, pe site-ul Ministerului Educației, după publicarea în Monitorul Oficial.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCea mai delicioasă ciorbă de fasole de post. Ingredientul secret care dă tot gustul
Articolul următorFOTO| Accident grav în Ialomița după ce două femei au intrat cu mașina într-un copac