Un bărbat de 43 de ani, întors recent din Italia, și care prezenta simptome de gripă a fost preluat de SMURD și transportat la secția de boli contagioase a Spitalului Județean Călărași. Autoritățile fac apel la calm pentru că persoana respectivă nu a fost confirmată ca purtător al coronavirusului.

Imagine

Imagine

Imagine

Astăzi, în zona 10 Nivele din municipiul Călărași, o persoană a fost preluată de un echipaj SMURD, în condiții de izolare speciale, deoarece s-a întors recent din Italia și prezenta simptome de gripă. Bărbatului i-au fost prelevate probe care au fost trimise spre analiză la Institutul Matei Balș din București. 

În cursul acestei seri se așteaptă rezultatul analizelor. Directorul DSP Călărași, Cezar Cristian Rădulescu, a îndemnat la calm, afirmând că la momentul sosirii în țară, zona din care a plecat bărbatul nu se afla în monitorizare. 

Pentru siguranța persoanei, deoarece prezenta tuse și dureri în gât, s-a luat decizia de izolare și prelevare de probe. Măsurile ulterioare vor fi luate după sosirea rezultatelor de laborator. 

Articolul precedentIncendiu la o casă din Frumușani stins înainte să se extindă
Articolul următorPrefectura Călărași: Nu s-a confirmat coronavirusul la persoana internată astăzi