Legalitatea transportului public de persoane din Călărași, verificată de polițiști. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat o acțiune pentru verificarea  activității de transport public de persoane.

În zilele de 06 și 07 mai a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane.

Acțiunea a vizat respectarea ordonanțelor militare în domeniul transporturilor rutiere publice de persoane și a normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane.

Pentru neregulile depistate, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, iar ca măsură complementară au retras 2 certificate de înmatriculare.

Au fost utilizate aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, 11 sancțiuni fiind aplicate pentru depășirea vitezei legale.

Acțiunile pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale de transport persoanevor continua și în perioada următoare.

Articolul precedentFermierii vor primi câte 5000 euro iar procesatorii câte 50.000 euro. A. Oros: „Am primit acceptul Comisiei Europene”
Articolul următorActivitatea de vizare a carnetelor de rentier agricol se va realiza prin utilizarea mijloacelor electronice