În acest weekend, polițiștii rutieri călărășeni au desfășurat activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor de circulație pe drumurile publice. În cadrul acțiunilor preventive, polițiștii au acționat, în premieră, cu aparatul Drug Test pentru depistarea șoferilor care conduc autoturisme sub influența consumului de substanțe psihoactive.

Activitățile de control în trafic au avut loc în cadrul unui program desfășurat la nivel național.

În urma testărilor cu aparatul Drug Test, nu au fost depistați șoferi care au consumat substanțe psihoactive.

Testarea cu Drug Test se face din salivă, acesta putând detecta 8 tipuri de droguri. Dacă la testarea cu acest aparat, rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă.

Consumul de substanțe psihoactive influențează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceștia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale.

Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave.

Articolul precedentReținut de polițiști pentru conducere cu permisul suspendat
Articolul următorAccident feroviar la Plătărești. Pasagerii unui Audi A6 răniți grav