Pompierii militari din cadrul I.S.U. Călăraşi au fost angrenaţi timp de 4 ore în mai multe misiuni contra-cronometru de salvare a locuinţelor şi gospodăriilor afectate de precipitațiile abundente căzute pe raza oraşului Olteniţa.

În urma ploilor torenţiale abundente, ce au căzut în zona de vest a judeţului, într-un interval scurt de timp, dispeceratul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost anunţat despre producerea mai multor inundaţii de gospodării cetăţeneşti în municipiul Olteniţa, existând risc de inundare a mai multor locuinţe.

Echipaje specializate de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au intervenit cu autospecialele şi motopompele din dotare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, care au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente căzute într-un interval scurt de timp.

Din cauza apei acumulate în exces în respectivele gospodării, exista riscul ca pereţii exteriori (construiți din chirpici) ai mai multor locuinţe să se surpe din cauza infiltraţiilor, însă prin intervenţiile lor, salvatorii au reuşit să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale inundaţiilor.

Articolul precedentDouă autoturisme s-au ciocnit astăzi la Drajna
Articolul următorANAF recomandă depunerea Declarației unice prin mijloace electronice de transmitere la distanță