Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a participat la ședința ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Evenimentul, organizat în sala de ședințe a Consiliului Județean Teleorman, a avut pe ordinea de zi, spre aprobare, patru proiecte de hotărâre. Astfel, au fost avizate favorabil Raportul de activitate al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, precum și proiectul de constituire a Comisiei regionale pentru stabilirea criteriilor de selecția a proiectelor strategice din regiunea Sud Muntenia.

De asemenea, în cadrul ședinței, a fost ales noul președinte al CpDR Sud Muntenia, în persoana domnului Dănuț Cristescu, președintele Consiliului Județean Teleorman, care a preluat mandatul de la domnul Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, noul vicepreședinte fiind domnul Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Un alt proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi, a vizat desemnarea reprezentanților regiunii Sud Muntenia, în Comitetul de monitorizare a Programului Operațional Regional 2014-2020.

Nu în ultimul rând, au fost realizate informări cu referire la stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014-2020 și al pregătirii viitorului exercițiu financiar.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică care este constituit şi funcționează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităților de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

CpDR Sud Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui județ din regiunea noastră (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: președintele consiliului județean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orășenești, reprezentantul consiliilor locale comunale.

Articolul precedentCercetat de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului 
Articolul următorAccident rutier în satul Arţari, comuna Ileana, două autovehicule implicate, o victimă transportată la spital