Specialiști din cadrul I.S.U. Călărași au participat, zilele trecute, în orașul Dobrich – Bulgaria, la Conferința de deschidere a proiectului „Gestionarea comună a riscurilor și parteneriatul în regiunea de frontieră Călărași – Dobrich”.

În cadrul conferinței de deschidere a Proiectului RO BG 415 ”Gestionarea comună a riscurilor și parteneriatul în regiunea de frontieră Călărași – Dobrich” cei doi parteneri, beneficiarul lider Municipalitatea Dobrich și I.S.U. Călărași s-au întâlnit pentru a puncta fiecare etapă a proiectului aflat în implementare.

Scopul principal RO BG 415 proiectului „Gestionarea comună a riscurilor și parteneriatul în regiunea de frontieră Călărași – Dobrich” este îmbunătățirea cooperării transfrontaliere în regiunea Călărași – Dobrich prin acțiuni comune în cazul producerii unor dezastre naturale și diminuarea efectelor negative ale acestora.

În acest sens se vor desfășura următoarele activități:

– Achiziționarea de echipamente care vor minimaliza timpul de reacție în situații de urgență;

– Elaborarea unei Strategii și a unui Plan de Acțiune Comun în vederea gestionării diferitelor tipuri de situații de risc naturale sau antropice survenite în județul Călărași și municipiul Dobrich;

– Construirea unei rețele de parteneriat între structurile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență care participă la activitățile de protecție civilă.

Proiectul RO BG 415 proiectului „Gestionarea comună a riscurilor și parteneriatul în regiunea de frontieră Călărași – Dobrich” prevede îmbunătățirea cooperării transfrontaliere în regiunea Dobrich – Călărași prin acțiuni comune în cazul producerii unor dezastre naturale sau accidente industriale și diminuarea efectelor negative ale acestora prin:

– Efectuarea unor exerciții de simulare;

– Organizarea de campanii de informare având drept scop sensibilizarea populației celor două țări în vederea pregătirii pentru situații de urgență;

– Organizarea unui forum de discuții având ca scop valorizarea măsurilor pentru o protecție mai bună a populației din cele două regiuni în cazul producerii unor situații de urgență.

Prin exercițiile de simulare a unor situații de urgență, campania de informare a populației și forumul de valorizare a măsurilor pentru o protecție mai bună a populației din cele două regiuni, se asigura, în fapt, o pregătire mai bună a autorităților competente și a populației în vederea diminuării efectelor negative ale dezastrelor survenite în regiunea transfrontalieră.

Articolul precedentEchipa de handbal AHC Dunărea Călărași are un nou antrenor
Articolul următorDaniel Pancu recunoaște că Dunărea a fost mai bună: E un rezultat echitabil pentru noi