Cu toate că țările occidentale resping declarațiile Kremlinului, Rusia și-a reiterat afirmația potrivit căreia Kievul se pregătește să folosească o „bombă murdară” în Ucraina și a declarat că va aduce marți această problemă în fața Consiliului de Securitate al ONU

La câteva zile după ce preșdintele german Frank-Walter Steinmeier și-a anulat deplasarea la Kiev din motive de securitate, acesta a efectuat în sfârșit prima sa călătorie în capitala ucraineană de la invazia rusă, notează DW.

Zelenski, la 8 luni de la începerea invaziei: Eliberăm pământul ucrainean pas cu pas. Ucraina distruge aşa-numita „a doua armată a lumii”

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) se pregătește să trimită inspectori în următoarele zile în două instalații nucleare ucrainene la cererea Kievului, a anunțat luni, într-o aparentă reacție la afirmațiile Rusiei că Ucraina ar putea desfășura o așa-zisă „bombă murdară”, ceea ce Ucraina neagă, relatează Reuters.

Lavrov anunță că înnoirea acordului privind deblocarea exporturilor de cereale ucrainene depinde de informațiile furnizate de ONU

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat luni că Moscova a cerut Națiunilor Unite informații cu privire la destinația și beneficiarii finali ai transporturilor de cereale din Ucraina, spunând că de aceste informații depind „ajustările” unui acord pentru deblocarea exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră, potrivit Reuters.

Fostul preşedinte al Rusiei Dmitri Medvedev a declarat, luni, pe Telegram, că producţia militară rusă de arme şi echipamente este în creştere, relatează CNN.

Articolul precedent4 ipoteze în cazul de dopaj al Simonei Halep – Un scenariu ar fi că cineva s-a răzbunat pe sportivă
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET