Apar tot mai multe semne de întrebare în cazul de dopaj al Simonei Halep. Specialiștii spun că Roxadustatul este o substanță artificială care nu se găsește în medicamentele comune și că ar fi patru ipoteze prin care acest medicament ar fi ajuns în corpul sportivei. 

După ce Simona Halep a fost suspendată provizoriu în urma unei substanțe depistate la testul antidoping, specialiștii au venit cu patru scenarii prin care Roxadustatul ar fi putut ajunge în corpul tenismenei.

1. Ei spun că sportivei i s-ar fi putut administra medicamentul de către cineva din staff în mâncare sau băutură fără ca ea să știe. Astfel, acea persoană din staff-ul tenismenei ar fi pârât-o la Agenția Mondială Antidoping mai ales pentru că există informația că Simona Halep a fost supusă unei proceduri speciale pentru depistarea acestei substanțe în corp.

2. O altă ipoteză ar fi cea în care o rivală sau cineva din familia fostului soț, Toni Iuruc, i-ar fi pus substanța respectivă în mâncare sau băutură în scopul răzbunării sau a scoaterii din circuit.

3. Specialiștii nu exclud nici varianta ca Simona să fi consumat cu bună știință substanța însă acest scenariu este mai puțin credibil pentru că sportiva a dat dovadă de seriozitate pe tot parcursul carierei sale.

Tatăl sportivei susține că fiica sa nu consuma nimic din ce nu era sigilat. 

4. Există informația că Simona Halep a fost supusă unei proceduri speciale pentru depistarea substanței în corp. Ea a trecut fără probleme de nenumărate teste antidoping normale, astfel că, acum, ar fi fost supusă unui test special, capabil să detecteze Roxadustatul. În acest caz, cineva care a fost sau care este în stafful ei a pârât-o la WADA, iar acea persoană ar fi cea care a „trădat-o” pe Simona, după cum chiar ea s-a exprimat în comunicatul oficial.

Articolul precedentControale RAR: Aproape jumătate dintre vehiculele verificate în trafic aveau deficienţe tehnice majore
Articolul următorRăzboi în Ucraina – Vizită surpriză a președintelui german la Kiev – Rusia vrea să discute problema „bombei murdare” la ONU