Pompierii militari călărăşeni vor fi la datorie pentru a veghea la siguranţa comunităţii în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice şi a Floriilor Ortodoxe
Efectivele inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi desfăşoară în aceste zile mai multe activităţi menite să asigure protecţia şi siguranţa cetăţenilor şi evitarea producerii unor evenimente ce ar putea afecta viaţa şi bunurile comunităţii.
La nivelul județului Călăraşi, zilnic, peste 100 de pompieri cu 35 mijloace tehnice de intervenţie sunt pregătiți să acţioneze pentru acordarea primului ajutor medical de urgență, pentru stingerea incendiilor și pentru salvarea persoanelor care ar putea fi surprinse în medii ostile vieții.
Echipajele de intervenţie vor asigura misiunile specifice, în sistem integrat, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare.
Premergător acestor sărbători, personalul ISU efectuează controale tematice, la lăcașurile de cult din județul Călărași, unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși, precum şi informări preventive în vederea adoptării unui comportament corespunzător şi a conştientizării pericolelor la care se pot expune oamenii în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
Personalul ISU Călăraşi are în atenție respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție pentru stingerea incendiilor, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor, pe timpul slujbelor religioase.
I.S.U. Călărași recomandă cetăţenilor să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire a incendiilor, iar pentru evitarea producerii unor incidente sau alte evenimente nedorite este necesară respectarea următoarelor reguli:
– Accesul credincioșilor în incinta lăcașurilor de cult se permite în limita capacității bisericii, în scopul evitării producerii de accidente;
– Parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase cu public numeros, se face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție ale serviciilor profesioniste sau voluntare pentru situații de urgență la un eventual incendiu;
– Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile.
– În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse; nu le lăsați la îndemâna copiilor.
– Este bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentVIDEO Explozie în Șantierul Naval Midia. Trei răniți
Articolul următorVIDEO Reținuți pentru trafic internațional de droguri, proxenetism, furt calificat. Grup infracțional destructurat