Executivul Primăriei Municipiului Călărași a convocat ieri consilierii locali, într-o ședință extraordinară convocată de îndată, pentru rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului, pentru plata indemnizațiilor însoțitorilot persoanelor cu handicap.

Executivul a fost nevoit să apeleze la mutarea unor venituri din trimestrul IV în trimestrul III în vederea asigurării plăților necesare indemnizațiilor persoanelor cu handicap aferente lunii Iulie 2019, fiind vorba de suma de 1.040.000 lei.

Soluția este una extraordinară, având în vedere fondurile insuficiente de la bugetul de stat. Bugetul de stat aloca până anul acesta până la 90% din totalul sumelor necesare pentru plata indemnizațiilor și salariilor însoțitorilor persoanelor cu handicap.

Până în acest moment, Primăria Călărași a primit doar 4 milioane de lei din cele 12 de care are nevoie pentru acordarea drepturilor bănești ale însoțitorilor pentru toate cele 12 luni. În Călărași sunt în plată aproximativ 800 de însoțitori ai persoanelor cu handicap, suma lunară necesară fiind de 1.040.000 lei.

Articolul precedentRăzboi în PNL Călărași: Senatorul Filipescu exclude o nouă candidatură a lui Vasile Iliuță, din partea PNL, la Consiliul Județean
Articolul următor20 de angajatori au fost sancționați pentru nerespectarea normelor de securitate în muncă