Casa Națională de Pensii Publice anunță că pensionarii nu vor mai fi obligați să anexeze copia actului de identitate și talonul de pensie la cererea pentru acordarea biletelor de tratament.

Potrivit reprezentanților instituției, acesată decizie a fost luată în vederea eliminării birocrației.

În acest an, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP este asigurat un număr maxim de 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.

La numărul de locuri menționat, se va adăuga un număr suplimentar de locuri care vor fi contractate cu operatori economici de profil, până la nivelul sumei de 370.314.000 de lei, prevăzută cu această destinație în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Numărul de locuri contractate va fi anunțat după finalizarea procedurilor de licitație publică, prin postarea pe portalul CNPP. Pensionarii și asigurații în sistemul public de pensii, care vor să urmeze un tratament balnear, sunt informați că în acest an, prima serie de bilete de tratament va începe mai devreme, comparativ cu anii anteriori, respectiv  în 17 februarie.

Articolul precedentCod Roșu: ISU Călărași a făcut bilanțul unei nopți de coșmar
Articolul următorDunărea a încheiat stagiul din Antalya cu o victorie categorică