Atunci când vorbim de vară, inevitabil vorbim și despre țânțari. Cu toții suntem îngroziți de aceste vietăți care pe lângă faptul că pot transmite boli periculoase, ucid și o mulțime de oameni. Însă, un studiu te învață cum să „dresezi” țânțarii pentru a nu te mai ataca.

 

Ca să înțelegi cât sunt de periculoase de fapt aceste insecte insuportabile, un grafic de pe blogul lui Bill Gates îți arată că un țânțar produce mai multe decese pe an decât orice animal de pe planetă. Asta pentru că este purtătorul a nenumărate tipuri de boli.

Metoda surprinzătoare care îți arată cum să „dresezi” țânțari.

 

Noul studiu, care a fost publicat în „Current Biology”, te învață cum să „dresezi” țânțarii sau cum să te aperi de ei. Mai exact, cercetătorii au decoperit că acești mici vampiri sunt capabili să aibă amintiri, astfel noi putem profita de acest lucru pentru a-i instrui.

În momentul când ridici mâna să lovești țânțarul care se apropie de tine, el învață să asocieze mirosul tău cu o experiență care-i pune viața în pericol. Drept urmare, el te va evita în viitor.

 

De asemenea, atunci când vrei să lovești un țânțar, creezi un fel de vibrații mici pe piele care întrerup încercarea insectei de a mușca. Cercetătorii au recreat aceste vibrații în sesiuni de 20 de minute și au constatat că, atunci când mușcătura țânțarilor a fost deranjată de aceste vibrații, insecta a evitat acest miros timp de până la 24 de ore.

Însă, este bine să știi că țânțarii nu atacă la întâmplare, aceștia desfășoară o activitate de „cercetare” înainte de a-și alege victima perfectă. Așadar, dacă l-ai auzit zumzăindu-ți la ureche, înseamnă că te analizează să vadă dacă ești demn pentru a-i fi pradă.

După ce se orientează totuși? Ei bine, micii vampiri insuportabili sunt atrași în special de grupa de sânge, transpirație, bacterii de piele, respirație, culori și alcool. În cazul grupei de sânge, cele mai predispuse persoane de a fi ținta țânțarilor sunt cele cu grupa de sânge zero.

Sursă

Articolul precedentFOTO VIDEO Alertă pe mare. O ambarcaţiune de migranţi depistată în dreptul stațiunii Costinești
Articolul următorCum ți se fură contul de Facebook prin intermediul prietenilor din listă. Fenomenul care a luat amploare în România