Caz șocant la un liceu din Capitală. O profesoară a fost înjunghiată în timpul orei de japoneză de un elev în vârstă de 16 ani. Potrivit unor surse, tânărul s-ar fi supărat că profesoara le-a dat test. Mai mult, elevul și-a premeditat atacul, potrivit unor discuții între colegi.

Elevii clasei la care preda profesoara care a fost înjunghiată în gât, miercuri, discutau pe un grup de whatsApp înainte de oră dacă ar fi cazul să chiulească. Cel care a înjunghiat-o a scris: „Ar merita să o omor?”.

Elevul de 16 ani din București care a înjunghiat-o pe profesoară în timpul orei de curs le-a spus polițiștilor că „așa am simțit ca trebuie sa fac”, au declarat surse judiciare.

Incidentul s-a petrecut la începutul orei de curs, în urma căruia elevul a devenit recalcitrant și a atacat-o pe profesoara de 26 de ani cu o armă albă, potrivit Realitatea PLUS.

După atac, elevii care erau la ore în cadrul Colegiului au fost instruiți să rămână în clase, iar unora li s-a spus ce s-a întâmplat, potrivit Realitatea PLUS.

Cine este atacatorul – elev de 16 ani

Un elev în clasa a X-a, cu vârsta de 16 ani, la începutul orei de japoneză, fără un motiv aparent, a înțepat-o pe profesoară în zona gâtului. Acesta nu este cunoscut drept un copil problemă sau agresiv. 

Potrivit unor surse, adolescentul ar fi recurs la acest gest, nemulțumit fiind de faptul că profesoara le-a dat un test surpriză, fără să-i anunțe. Cuțitul pe care l-a folosit este de bucătărie, potrivit unor surse judiciare.

După incident, băiatul a încercat să fugă, dar paznicii colegiului au reușit să îl imobilizeze până la sosirea poliției.

Cum se simte profesoara înjunghiată

În vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate la fața locului s-au deplasat și echipaje medicale. 

Profesoara de 26 de ani a fost preluată de o echipă multidisciplinară și se află în stare stabilă, conștientă, trebuie cusută la gât, potrivit unor surse medicale.

Rana, deși este superficială, i-a pus viața în pericol, potrivit surselor medicale, relatează Realitatea PLUS.

Anunțul Poliției Capitalei după incidentul șocant de la Colegiul „Ion Creangă”

La data de 5 aprilie 2023, în jurul orei 12.40, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 14 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o femeie, cadru didactic la o unitate de învățământ din Sectorul 4, ar fi fost agresată de un elev, cu un obiect tăietor-înțepător, în timp ce se afla la ora de curs. La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii și au identificat persoanele implicate.

Potrivit informațiilor Realitatea PLUS, după aproape două ore de la incident, elevul se afla încă la liceu, în custodia oamenilor legii, în așteptarea cercetării la fața locului de către un procuror.

În acest caz se va deschide un dosar penal, cazul urmează să fie preluat de Serviciul Omoruri de la Poliția Capitalei, a anunțat Realitatea PLUS.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentSalariile și angajările la stat, ÎNGHEȚATE de la 1 mai. Se anunță proteste
Articolul următorDNA demontează atacurile împotriva lui Rareș Bogdan. Dovada că Realitatea PLUS a avut dreptate din nou