Medicul Valeriu Gheorghiță nu este de acord cu imunizarea în masă în valul 5 – OMICRON. Șeful campaniei de vaccinare respinge propunerile de iesire din pandemie prin expunerea tuturor în fața mutației ultracontagioase de coronavirus.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a dezvăluit că au fost multe discuții pro infectarea în masă în valul 5, pentru că ar fi mai puțin agresivă pentru organism.

Medicul a explicat că, din contră, prin expunerea voluntară la infectarea în masă cu Omicron, virusul poate produce noi mutații care vin cu alte caracteristici, posibil mai grave pentru oameni.

„Au fost foarte multe discuţii că e foarte bine să lăsăm această variantă Omicron să se răspândească în momentul acesta pentru că nu e atât de agresivă şi în felul acesta se poate obţine imunizarea naturală a populaţiei”, a dezvăluit  Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la un post TV.

„Nu este o abordare corectă, pentru că nu facem decât să facilităm acumularea de noi mutaţii şi creştem şansa virusului să muteze şi să genereze alte variante care s-ar putea să fie cu probleme mult mai mari şi vom pierde acest potenţial legat de o virulenţă mai scăzută”, a concluzionat șeful CNCAV.

În același timp, Valeriu Gheorghiță a precizat și care sunt deosebirile față de valul 4, cu infectări de maximum 18.000 zilnic, dar și internări care au adus spitalele la suprasaturație.

„Aproape 45% dintre cei raportaţi acum cu infecţie cu SARS-CoV-2 au şi istoric de vaccinare, însă aceştia au un nivel crescut de protecţie în aşa fel încât nu se observă la fel de multe internări ca în anteriorul val al pandemiei”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentO fetiță de doi ani, găsită moartă cu urme de lovituri pe corp
Articolul următor7.595 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Au fost raportate 28  de decese