Astăzi, în jurul orei 8.00, angajații Spitalului Județean de Urgență Călărași au declanșat un protest sponta, nemulțumiți de faptul că nu se mai acordă norma de hrană fiind asimilată în sporul de 30%. 

Angajații spitalului s-au deplasat către Consiliul Județean, administratorul instituției sanitare, unde, alături de liderul de sindicat Valentin Robescu, s-au întâlnit cu executivul județean.

Publicată de Observator de Calarasi pe Duminică, 17 februarie 2019

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, alături de vicepreședintele Valentin Barbu și administratorul județului, Bogdan Georgescu, au primit, astăzi, la prima oră a dimineții, delegația Sindicatului din cadrul Spitalului Județean Călărași.

Sindicaliștii, asistente medicale și personal auxiliar medical, și-au exprimat nemulțumirea legată de reducerea veniturilor din cauza aplicării Legii 153/2017, care prevede introducerea normei de hrană în cuantumul sporurilor de 30%.

Consiliul Județean a transmis pe pagina de facebook că vor timite o petiție către Ministerul Sănătății privind doleanțele salariaților din Spital.

„Conducerea instituției noastre, la solicitarea sindicatului, o să înainteze Ministerului Sănătății o petiție cu toate doleanțele oamenilor, soluția temporară găsită de președintele Iliuță fiind aceea de acordare a unui stimulent financiar pe luna ianuarie 2019, echivalent cu un salariu minim pe economie odată cu aprobarea bugetului județului Călărași, în conformitate cu legea sănătății.”

„De la preluarea mandatului de președinte am avut o grijă deosebită pentru spital. Am acordat tichete de masă, vouchere de vacanță, din martie 2018 mi-am dat acordul ca salariile corpului medical să fie plătite la nivelul anului 2022, am acordat sporurile, conform prevederilor legale, la maximum posibil. Sindicaliștii au înțeles că noi, administrația județeană, nu putem schimba legi. În schimb, o să-i sprijinim ca vocea lor sa fie auzită la nivel central”, a declarat șeful executivului, Vasile Iliuță.

Articolul precedentPrimăria Călărași îndeamnă cetățenii să-și plătească impozitele online
Articolul următor41 de conducători auto au rămas fără permis săptămâna trecută