Polițiștii sunt în alertă: o nouă metodă de înșelăciune în timpul pandemiei de coronavirus, cu un impact emoțional foarte mare asupra victimelor.
În cursul zilei de ieri, în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 5 au fost în alertă: o nouă metodă de înșelăciune în timpul pandemiei de coronavirus, cu un impact emoțional foarte mare asupra victimelor.st sesizați de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune. 
Potrivit polițiștilor în urma cercetărilor a reieșit faptul că femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia și care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău și ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu COVID-19. În acest context, bărbatului i s-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei pentru a achiziționa un aparat de ventilație. 
Femeia i-a spus apelantului că nu are suma de bani cerută, iar acesta ar fi insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon. 
Între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-și seama ca a fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune. 
Deși, în acest caz, nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoțional foarte mare asupra victimelor. 
În acest context, polițiștii constănțeni vă recomandă: 
– nu oferiți niciun fel de date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor; 
– nu trimiteți sume de bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul acestora;
– sesizați cea mai apropiată secție de poliție sau apelați 112 dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victimă a unei infracțiuni de înșelăciune.

Foarte important!Vă rugăm să urmăriți următorul material, în întregime. 10 minute nu înseamnă mult…te poate ajuta pe…

Publicată de Politia Romana pe Marţi, 7 aprilie 2020

Articolul precedentMEN: Cursurile ar urma să fie reluate în iunie. BAC-ul și Evaluarea Națională, susținute în iulie
Articolul următor45.000 de măști vor fi repartizate primăriilor din județul Călărași