Vineri seară, în jurul orei 20.00, pompierii militari din Călărași a fost solicitați să intervină la un incendiu produs la o casă cu etaj din municipiu, situată de pe strada Grivița. Au ajuns rapid la fața locului, iar acolo au constat că unul din cățeii familiei, un bichon, suferise o intoxicație cu fum și nu mai respira. Au început imediat manevrele de resuscitare.

O cameră de la parterul imobilului, unde se produsese incendiul, cel mai probabil în urma unui scurtcircuit electric, era puternic inundată cu fum degajat în urma arderii mai multor materiale textile.

Pompierii au intervenit, izolând și stingând incendiul, care nu a produs pagube materiale însemnate, și fără a pune în pericol viața proprietarilor. Trei patrupede, în schimb, au trecut prin momente foarte grele.

Trei căței au suferit intoxicări cu fum. Doi dintre aceștia și-au revenit mai repede, însă pentru al treilea, pompierii au făcut eforturi serioase pentru a-l salva. Un bichon a avut nevoie de ajutor! Pentru Enzo, mascul de 4 ani, a fost nevoie de resuscitare, iar pompierii nu au precupețit niciun moment pentru a-i salva viața.

L-au găsit și au început masajul cardiac. I-au pus și masca de oxigen și nu după mult timp, minunea s-a întâmplat. Inima cățelului a început să bată din nou. Enzo, bichonul, trăiește grație intervenției rapide a pompierilor călărășeni.

Satisfacția unei vieți salvate…

Satisfacția unei vieți salvate… Se întâmpla vineri seară în jurul orei 20.00 în municipiul de pe malul Borcei. Pompierii militari din Călărași erau soicitați să intervină la un incendiu produs la o casă cu etaj din municipiu, situată de pe strada Grivița. Au ajuns rapid la fața locului, așa cum le este obiceiul când sună alarma. S-au deplasat cu două autospeciale, una de stingere și una SMURD. O cameră de la parterul imobilului, unde se produsese incendiul, cel mai probabil în urma unui scurtcircuit electric, era puternic inundată cu fum degajat în urma arderii mai multor materiale textile. Pompierii militari s-au apucat de treabă, iar vestea bună consta atunci, în primele momente, în faptul că nu existau vătămări de persoane și nici pagube materiale foarte însemnate. Trei patrupede, în schimb, au trecut prin momente foarte grele.Trei căței au suferit intoxicări cu fum. Doi dintre aceștia și-au revenit mai repede, însă pentru al treilea, pompierii au făcut eforturi serioase pentru a-l salva. Un bichon, tare drăgălaș, de altfel, a avut nevoie de ajutor! Pentru Enzo, mascul de 4 ani, a fost nevoie de resuscitare, iar colegii mei pompieri nu au precupețit niciun moment pentru a-i salva viața. L-au găsit și au început masajul cardiac. I-au pus și masca de oxigen și nu după mult timp, minunea s-a întâmplat. Inima cățelului a început să bată din nou. Încet, încet ! Și apoi. din ce în ce mai repede! Trăiește ! Da! Despre asta este vorba! Despre satisfacția unei vieți salvate! Imaginile de mai jos și chiar clipul video pot descrie ceea ce s-a întâmplat mai bine decât toate cuvintele, oricât de bine ar fi ele alese! Ei sunt colegii mei, pompierii! Te poți baza pe ei oricând! Poate ar fi trebuit să aleg un nume și să spun plutonierul ”X” a efectuat masajul cardiac și a salvat câțelul! Îmi place să spun că suntem o echipă și este și adevărat! O demonstrează intervențiile pe care le avem zi de zi! Pompierii călărășeni au salvat viața lui Enzo! #HumansOf112

Publicată de ISU Călărași pe Duminică, 10 februarie 2019

Articolul precedentDunărea Călărași, calificare în premieră în sferturile Cupei României la futsal
Articolul următorGabriel Iancu, fost jucător la FCSB, a semnat cu Dunărea Călărași